Startpagina
 
Klachten voor of na een operatie

Ik ben geopereerd voor een verzakking en nu heb ik geen klachten meer. Toch moet ik naar de bekkenfysiotherapeut, heeft dit wel zin?

Dit kan inderdaad vreemd overkomen. U bent van uw klachten af en toch moet u voor behandeling naar de bekkenfysiotherapeut. De ene vrouw krijgt wel een verzakking de ander niet. We weten nog steeds niet precies wat daar de oorzaak van is. We weten wel dat de ene vrouw  minder goed steunweefsel heeft dan de ander en we weten ook dat de steunfunctie van de bekkenbodem belangrijk is om verzakkingen te voorkomen of verergeringen  van verzakkingen te voorkomen. Om bij u herhaling van klachten te voorkomen werkt de bekkenfysiotherapeut bij u preventief. De bekkenfysiotherapeut gaat met u aan het werk om de steunfunctie van de bekkenbodem te verbeteren en krijgt u adviezen voor in uw dagelijks leven. Dit alles om een herhaling van problemen te voorkomen.

Ik heb na mijn verzakkingsoperatie pijn bij mijn vagina. Ik weet niet wat ik hieraan moet doen.

Een verzakkingsoperatie is een operatie waarbij de verzakking wordt gecorrigeerd. Soms wordt hierbij een matje ingebracht om het geheel te ondersteunen. De meeste operaties gaan vaginaal of via kleine sneetjes in de buik. Hele mooie technieken waardoor we aan de buitenzijde niet veel bemerken. Dit wil niet zeggen dat er van binnen niet heel veel gebeurd. Pijn na een operatie komt veel voor maar die moet wel na 6-8 weken verdwenen zijn. Duurt de pijn langer dan kan er sprake zijn van bv. een ontsteking. Raadpleeg hiervoor uw arts. Wat ook regelmatig voorkomt is dat u door de verzakking gewend bent steeds uw bekkenbodem aan te spannen en dat uw bekkenbodem na de operatie pijnklachten geeft. Dit kan verholpen worden door de bekkenfysiotherapeut.

 

Ontwerp & realisatie: BW H ontwerpers