Startpagina
 
Pijnklachten in buik of bekkenbodem

Ik heb al maanden pijn bij het zitten en kan niet langer dan een kwartiertje zitten en moet dan weer even lopen. De pijn zit bij het staartbeentje. Ik heb hier last van sinds de geboorte van mijn jongste. Wat kan ik hier aan doen?

Staartbeenpijn uitstralend naar anus en soms in het hele bekkenbodemgebied en lage rug komt vaker voor na een bevalling. Dit kan komen door een bevalling maar kan ook gewoon komen door het zwanger zijn waardoor je gevoeliger bent hiervoor. Soms ook door een val op je billen of door zwaar tillen kan je deze pijn uitlokken.    Normaal gesproken gaat deze pijn weer weg na een aantal dagen/weken na de bevalling maar bij een enkeling blijft het aanwezig. Hier kunnen de bekkenbodemspieren verantwoordelijk voor zijn. Als je pijn hebt ga je je verhouden en dat doe je in dit geval vaak met je bekkenbodemspieren die ook aan het staartbeentje vast zitten. Hierdoor kunnen deze spieren de pijn in stand houden. Neem hiervoor contact op met de bekkenfysiotherapeut.

Ik ben een man van in de dertig en heb al geruime tijd pijn in mijn linker balzak en ook pijn bij de zaadlozing. Ik weet niet wat ik hiermee aan moet?

Pijn op deze plaats kan zeer vervelend zijn en kan de hele dag zangerend aanwezig zijn. U bent echt niet de enige die deze klachten heeft want dit komt regelmatig voor bij jonge mannen. Meestal vind deze pijn zijn oorsprong in een te gespannen bekkenbodem welke pijn klachten kan geven in het gebied van de balzak, bekkenbodemgebied, onderbuik en ook kan uitstralen in de bovenbenen. Naast deze klachten zijn vaak ook plasklachten zoals moeizaam op gang brengen van de plas, slappe straal en nadruppelen en het niet helemaal leeg plassen. Het plassen kan pijn doen en ook de zaadlozing kan pijn doen. Die pijn kan nog een tijdje aanhouden. Vaak zien we ook problemen met de erectie: komt niet goed tot stand of blijft niet goed in stand. Dit kan verholpen worden door de bekkenfysiotherapeut.

 

 

Ontwerp & realisatie: BW H ontwerpers