Startpagina
 
Seksualiteit

Ik ben een man van in de dertig en heb al geruime tijd pijn in mijn linker balzak en ook pijn bij de zaadlozing. Ik weet niet wat ik hiermee aan moet?

Pijn op deze plaats kan zeer vervelend zijn en kan de hele dag zangerend aanwezig zijn. U bent niet de enige die deze klachten heeft want dit komt regelmatig voor bij jonge mannen. Meestal vind deze pijn zijn oorsprong in een te gespannen bekkenbodem welke pijn klachten kan geven in het gebied van de balzak, bekkenbodemgebied, onderbuik en ook kan uitstralen in de bovenbenen. Naast deze klachten zijn vaak ook plasklachten zoals moeizaam op gang brengen van de plas, slappe straal en nadruppelen en het niet helemaal leeg plassen. Het plassen kan pijn doen en ook de zaadlozing kan pijn doen. Die pijn kan nog een tijdje aanhouden. Vaak zien we ook problemen met de erectie: komt niet goed tot stand of blijft niet goed in stand. Dit kan verholpen worden door de bekkenfysiotherapeut.

Ik heb pijn bij het vrijen en dat maakt dat ik er steeds meer tegenop zie. Voor mij hoeft het niet meer maar ik zou het wel anders willen hebben.

Pijn bij het vrijen maakt inderdaad dat je er tegenop gaat zien. Dit betekent dat bij elke volgende keer je minder ontspannen bent, bang bent voor de pijn waardoor de kans op pijn groter wordt en het plezier helemaal verdwijnt.

Pijn bij het vrijen kan vele oorzaken hebben: een infectie zoals een schimmelinfectie, een soa ( zie hiervoor Seksualiteit). Het kan ook te maken hebben met een te gespannen bekkenbodem waardoor het inbrengen van een penis of een tampon pijnlijk is.  Vaak is de stap naar een hulpverlener moeilijk maar het kan je wel veel opleveren. Behandeling van deze problemen gaat altijd via de huisarts of via de bekkenfysiotherapeut als de stap naar de huisarts te groot is. De bekkenfysiotherapeut behandelt deze problematiek meestal in samenwerking met de seksuologe. Raadpleeg uw huisarts of de bekkenfysiotherapeut.

 

 

Gerelateerd

De bekkenbodem

Klachten

Seksualiteit

Ontwerp & realisatie: BW H ontwerpers