Startpagina
 
Urineverlies

Iedere vrouw heeft toch wel eens last van urineverlies? Dat weet je, dat hoort erbij.

Veel vrouwen hebben last van urineverlies. Dat kan betekenen een paar druppeltjes bij hoesten of niezen tot hele scheuten bij aandrang. Elke vrouw bepaalt zelf of zij dit als lastig ervaart en het een vermindering in haar bewegingingsvrijheid vindt. Maar dat urineverlies erbij hoort is niet waar. Urineverlies hoeft er niet te zijn, er kan zeker wat aangedaan worden. Elke vrouw bepaalt alleen zelf of ze die stap wil maken.

 Ik heb alleen urineverlies als ik s'ochtends uit mijn bed kom en ga lopen, dan moet ik rennen en ben vaak te laat. Als ik thuis ben is dat geen probleem maar als ik ergens logeer vind ik dit vervelend. Kan ik hier wat aan doen?

Verlies van urine 's ochtends als je uit bed stapt komt vaak voor. Ten eerste is de inhoud van de blaas na de nacht veel groter dan overdag. De gevulde blaas zakt iets bij het gaan staan en het gewicht van de gevulde blaas drukt dan op de bekkenbodem.  De bekkenbodem moet adequaat reageren met een goede steunfunctie en sluitfunctie om dit alles op te vangen en dit gebeurt niet goed. Het is dan ook raadzaam om hiervoor hulp te vragen om de conditie van de bekkenbodem te verbeteren en de samenwerking tussen blaas en bekkenbodem te herstellen.

Ik heb urineverlies bij het vrijen. Ik vind dit heel vervelend , zeker voor mijn partner en schaam mij daarvoor. Ik bemerk dat ik daardoor ook minder plezier heb in het vrijen.

Urineverlies bij het vrijen komt regelmatig voor. Ookal ben je van te voren naar de toilet geweest dan kan je het nog overkomen. Er is hier niet één oorzaak voor te vinden maar hier spelen meerdere factoren een rol. Allereerst moet je plezier hebben in het vrijen, dat staat voorop. Daarnaast spelen de ligging van de blaas, de gevoeligheid van de blaas en de samenwerking van de blaas met de bekkenbodem een belangrijke rol. Er is zeker wat aan te doen, bespreek dit gerust eens met de bekkenfysiotherapeut.

 

Ontwerp & realisatie: BW H ontwerpers