Startpagina
 
Verzakkingen

Ik heb een verzakking, moet ik daar dan niet aan geopereerd worden?

Een verzakking is niets ernstigs. Vele vrouwen hebben een verzakking maar merken daar niets van. Of er een operatie plaats zal vinden heeft m.n. te maken met de klachten die u van de verzakking ondervind. Is er geen sprake van hinderlijk urineverlies of andere klachten dan is er geen noodzaak om een operatie uit te laten voeren.

Ik heb een verzakking maar ik wil niet geopereerd worden, zijn er nog andere mogelijkheden?

Naast het operatief oplossen van een verzakking is het altijd van groot belang de steunfunctie van de bekkenbodem te verbeteren en zoveel mogelijk te herstellen. Hierdoor kunt u verergering danwel herhaling van een verzakking voorkomen. Ook de klachten van een verzakking verbeteren of verdwijnen door het trainen van de bekkenbodemspieren.

Naast het ondergaan van een operatie kun je ook kiezen voor een ring, een pessarium die er tegenwoordig in allerlei soorten en maten zijn. Dit kan voor u een hele goede oplossing zijn waardoor u niet geopereerd hoeft te worden. Dit kunt u bespreken met uw gynaecoloog. Hij/zij kan u informeren over allerlei soorten en met u de juiste kiezen en uitproberen.

Ontwerp & realisatie: BW H ontwerpers