Startpagina
 
Verwijzingen

Een bekkenfysiotherapeut, is een fysiotherapeut die na de opleiding fysiotherapie een 3 jarige specialistische post-HBO-opleiding heeft gevolgd voor het behandelen van klachten in het bekken en bekkenbodemgebied. Zij worden diagnostisch en therapeutisch breed opgeleid voor de problematiek rondom o.a. het plassen, ontlasten, buikgebied, seksuele klachten, gynaecologische en bekkenpijnklachten.

De verwijzers, die verwijzen naar ons centrum zijn met name:

huisartsen. urologen, gastro-enterologen of MDL-artsen, gynaecologen, colo-rectaal chirurgen, psychologen en seksuologen en verloskundigen van o.a.de praktijk Dochter en Zn. en de Drie Dukatons en praktijken buiten Leeuwarden.

In ons centrum komen mensen uit Leeuwarden en omstreken voor behandeling maar ook vanuit de rest van Friesland en daarbuiten.

Zonder verwijzing naar de bekkenfysiotherapeut

Vanaf 1 januari 2006 bestaat er de mogelijkheid om rechtstreeks naar de Bekkenfysiotherapeut te gaan zonder verwijzing van een arts. Wij informeren uw huisarts over uw komst bij ons in de praktijk, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de bekkenfysiotherapeut te gaan, dan voeren we eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat we eerst vast willen stellen of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kunnen wij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden bij ons in de praktijk, dan gaan we in overleg met u aan de slag!

 

 

 

 

 

Ontwerp & realisatie: BW H ontwerpers