Mijn naam is Anneke van Dalfsen. Ik ben in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen. In 2009 ben ik gestart met de Master Psychosomatische fysiotherapie in Utrecht. In 2011 heb ik deze studie succesvol afgerond. Als psychosomatisch fysiotherapeut behandel ik cliënten met lichamelijke klachten waarbij een samenhang kan zijn met stress, spanningen, angst, en vermoeidheid.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kalkdijk-fysio-Marleen-Annema-1432-1920x1920.jpg

Na mijn studie heb ik mij verder gespecialiseerd in de behandeling van mensen met chronische pijnklachten. Chronische pijnklachten beïnvloeden het privéleven, sociale leven of arbeidsleven van deze patiënten.
Bij chronische pijnklachten zijn er vaak verschillende factoren aanwezig die de klachten kunnen provoceren of in stand houden. Het is voor mij een uitdaging om met de patiënt op zoek te gaan naar de oorzaak en de in stand houdende factoren van deze pijn. Samen met de patiënt ga ik aan de slag en hier gebruik ik diverse methodes voor (zie Chronisch Bekkenpijn Centrum). Het belangrijkste voor mij is dat de patiënt weer het vertrouwen terug krijgt in haar/zijn lichaam. Het complexe karakter van de chronische pijnklachten vergt een specialistische aanpak. Daarom vindt ik het ook zo fijn om nauw samen te kunnen werken met specialisten en mijn gespecialiseerde collega’s van het chronisch bekkenpijnteam (zie Chronisch Bekkenpijn Centrum) .

BIG registratienummer: 39062033304