In februari 2023 is het Chronische Bekkenpijn Centrum verhuisd naar het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) in nauwe samenwerking met het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum in Leeuwarden.

Eens per maand zien wij op een maandag van 8.00-18.00 uur hier multidisciplinair (met meerdere hulpverleners) patiƫnten met chronische bekkenpijn.
Dit is pijn die al langer dan drie maanden bestaat, soms al vele jaren, die gelokaliseerd is in lage rug, buik, bekken, liezen, bovenbenen en/of bekkenbodemgebied.

Binnen dit Centrum zijn werkzaam:
Bert Messelink, uroloog/seksuoloog NVVS
Jenneke Kalkdijk, bekkenfysiotherapeut

Jo Anne Pelinck, klinisch psycholoog MCL
Bernard Maarsingh, GZ psycholoog/klinisch psycholoog/psychotherapeut/ trainer

Betrokken bij de behandeling binnen het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum:
Jenneke Kalkdijk, bekkenfysiotherapeut
Barbara Hettema, bekkenfysiotherapeut en kinderbekkenfysiotherapeut
Marjolein Former, bekkenfysiotherapeut
Anneke van Dalfsen, psychosomatisch fysiotherapeut

Binnen het MCL worden zo nodig Marielle Wuite (gynaecoloog), Ellen Lammerink (gynaecoloog) en Yentl Haan /Susanne Korsse (MDL artsen) betrokken bij de behandeling.

Wij werken vanuit het biopsychosociaal model. Dat wil zeggen dat we bekijken hoe de klachten zijn ontstaan en welke factoren er mee spelen in het in stand houden van je klachten. We kijken daarbij naar lichamelijke factoren (fysieke gezondheid, beperkingen), psychische factoren (bijv. draagkracht, zelfvertrouwen) en sociale factoren (werk, familie, school e.a.). Al deze factoren hebben invloed op elkaar en nemen we dus ook mee om te komen tot een verbetering van je klachten.