Middels deze stoel is het mogelijk om spierstimulatie te geven, pijn te verminderen en een overactieve blaas te dempen. Dit alles door simpelweg plaats te nemen in de stoel, rustig op de ademhaling te letten en de stoel zijn werk te laten doen! 

Wat doet deze stoel

Onze bekkenfysiotherapeuten doen altijd eerst een intake en onderzoek, indien geïndiceerd kan het juiste programma worden gekozen en kan de behandeling middels de Iskra-stoel worden gestart. De stoel werkt op basis van functionele magnetische straling (FMS). Deze magnetische straling dringt door tot diep in de spieren, waardoor deze spontaan gaan samenspannen. Op deze manier leer je hoe je de spieren correct moet aanspannen, tijdens de behandeling worden de spieren al sterker. De FMS beïnvloedt zowel spieren waar wij controle over hebben, maar ook spieren welke wij zelf niet bewust kunnen activeren. Eén van deze spieren bevindt zich rond de plasbuis. Uit echo-onderzoek blijkt dat de plasbuis beter sluit na 10 behandelingen. Urineverlies is dan ook één van de klachten welke kunnen afnemen door de behandeling.

Wanneer FMS Care techniek inzetten 


De FMS Care magnetische puls techniek is uniek in de wereld  en kan worden ingezet bij veel indicaties;

  • urineverlies, zowel urge/stress/mixed incontinentie
  • verlies van ontlasting
  • obstipatie (slow transit constipatio)
  • verlies urine door verwijdde plasbuis (bladder neck syndrome)
  • chronische blaaspijn
  • bekken- en bekkenbodempijn
  • klachten na de zwangerschap (post-partum klachten)
  • diastase
  • endometriose
  • erectie stoornissen

Ook bij pijn

Middels een andere intensiteit qua magnetische straling is het bij mensen met pijn mogelijk om de zenuwen te dempen. De zenuwen geven op deze manier niet meer continue een pijnprikkel naar de hersenen door. Demping vindt plaats ter hoogte van het heiligbeen of onderrug. De pijnbehandeling is bedoeld voor mensen met rugpijn, pijn in de benen of in het bekken. Ook is het mogelijk om specifiek in te zetten op het dempen van de blaasactiviteit. Dit is voor mensen die heel vaak naar het toilet moeten.

Behandeling

Na de intake kan er gestart worden met de behandeling, in het begin is het belangrijk dat de behandelingen 2x per week plaatsvinden met 2 dagen rust er tussen. Binnen 4 tot 6 behandeling moet al duidelijk zijn of men baat heeft bij de behandeling. De behandelingen worden uit de verzekering voor fysiotherapie gehaald. Tijdens de behandeling voel je een soort van trilling. Deze mag je goed voelen, maar hij mag niet pijnlijk zijn. De gehele behandeling neemt 30 minuten in beslag.