Aanvullende verzekering
Hoewel fysiotherapie vanuit een aanvullend pakket meestal vergoed wordt, raden we je aan zorgvuldig te zijn in je keuze voor een zorgverzekeraar en het aanvullende pakket. Er zijn namelijk grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximumbedrag of zijn er andere beperkingen. In je polis staat het aantal behandelingen en/of vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering vermeld. Je kunt ook bij je zorgverzekeraar informeren hoe de vergoeding van fysiotherapie is geregeld.

Aangesloten bij een gecontracteerde verzekeraar
Met onderstaande zorgverzekeraars heeft het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum wél een contract afgesloten. Bij deze verzekeraars dienen we de declaraties automatisch in, zo heb je er zelf geen omkijken naar. Wil je niet dat het automatisch gedeclareerd wordt? Geef dit dan a.u.b. bij ons aan.

Geen contract betekent mogelijk geen 100% vergoeding
Evenals voorgaande jaren heeft het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum ook voor dit jaar niet met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. We hebben hiervoor gekozen omdat deze verzekeraars bepaalde voorwaarden stellen, waardoor wij niet de zorg kunnen bieden waar wij achter staan.

Aangesloten bij een niet-gecontracteerde verzekeraar
Wanneer je met een aanvullende verzekering bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar bij ons onder behandeling bent, dan krijg je van ons een nota thuisgestuurd. Deze dien je rechtstreeks aan ons te betalen, waarna je een groot gedeelte weer via je verzekeraar terugkrijgt. Hoeveel dit precies is kan per verzekeraar en polis verschillen. Dit kan je opvragen bij je verzekeraar. De facturering wordt voor ons verzorgd door Infomedics.

Geen aanvullende verzekering
Mocht je geen aanvullende verzekering hebben, dan wordt fysiotherapie in de meeste gevallen niet vergoed. Je krijgt dan een factuur van ons. De tarieven die hier voor gelden, vind je hier. Wil je weten hoe dit precies zit, neem dan gerust even contact met ons op. De facturering wordt voor ons verzorgd door Infomedics.

Vergoeding bekkenfysiotherapie vanuit de basisverzekering voor kinderen/jongeren tot 18 jaar
Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen sowieso uit de basisverzekering vergoed. Voor de vergoeding van 9 extra behandelingen uit de basisverzekering is toestemming nodig van de zorgverzekeraar. Tot 18 jaar wordt er geen Eigen Risico berekend.

Vergoeding bekkenfysiotherapie vanuit de basisverzekering voor volwassenen
Bij urineverlies kan je eenmalig, tijdens je gehele levensduur, 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed krijgen. Een verwijzing van je (huis)arts is dan noodzakelijk. Deze behandelingen worden verrekend met je Eigen Risico. Vraag bij twijfel je fysiotherapeut of zorgverzekeraar om opheldering.