Sinds 2010 is Nynke afgestudeerd algemeen fysiotherapeut en vanaf 2015 ook geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Nynke werkt sinds oktober 2021 bij Fitaal Heerenveen (nu onderdeel van het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum).

Als bekkenfysiotherapeut is zij gespecialiseerd in klachten die te maken hebben met onder andere plassen, ontlasten, vrijen, bekkenpijn, klachten rond de zwangerschap.


Zij vindt het een mooie uitdaging om mensen te leren waar hun bekkenbodemspier zit en deze correct te leren gebruiken. Belangrijk vindt zij het ruime uitleg te geven over de bekkenbodemspier en zijn relatie tot de organen. Ook zal zij oefeningen voor thuis meegeven, want enkel behandeling op de praktijk is niet voldoende om je van je klachten af te helpen.

Als bekkenfysiotherapeut kijkt zij verder dan alleen de bekkenbodemspier. Deze bekkenbodemspier is namelijk sterk verbonden met andere rompspieren, buik, rug, en uiteindelijk het hele lichaam.

Naast haar werk is Nynke moeder van twee jonge kinderen. In de vrije tijd die nog overblijft mag zij graag sporten, M-power, koken, schilderen, het land in trekken naar vrienden of een dagje uit in stad of natuur.

BIG registratienummer: 19912988804