Ik ben Barbara Hettema-Beets en samen met Jenneke Kalkdijk-Dijkstra eigenaar van het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum geweest. Vanaf 1-10-2022 is het centrum overgegaan in Fysiogroep Nederland. Sindsdien ben ik samen met Jenneke manager van dit centrum.
Sinds 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute en heb me daarna al snel als bekkenfysiotherapeute gespecialiseerd. Sinds 2005 ben ik me dan ook helemaal gaan richten op bekken-en bekkenbodemproblematiek.


Als bekkenfysiotherapeute kom ik een breed scala aan klachten tegen. Deze klachten zijn soms op zichzelf staand maar ook wel onderdeel van een groter geheel aan klachten. Wel hebben ze vaak een grote impact op het sociale leven. Als mensen bij me komen wil ik ze graag helpen inzien hoe je de problematiek kunt aanpakken en daar samen mee aan het werk gaan en wil daarbij graag hun gevoel van eigen waarde weer terug geven. Het verliezen van bijvoorbeeld urine en/of ontlasting is iets wat je toch niet wilt? Of elke dag met pijnklachten rondlopen zodat je andere dingen niet meer kunt doen?

Naast de volwassenen ben ik gespecialiseerd in de kinderbekkenfysiotherapie. Kinderen behandelen brengt het kind in mij naar boven. Ik geef de kinderen graag inzicht in hun eigen lichaam en leer ze op een speelse manier hun bekkenbodem te ontdekken. Elk kind is uniek hierin en ik vind het een sport om hierop in te spelen. Ik ben bekend met het “Geef me de 5” principe voor autistische kinderen en ga samen met de ouders van deze kinderen in gesprek om dit toe te passen in de behandeling om de zindelijkheid te laten slagen.

Een kind is als een vlinder in de wind,
de ene vliegt hoog,
de andere laag
Ieder doet het op zijn eigen manier
Het leven is geen competitiestrijd
Ieder kind is anders
ieder kind is speciaal
ieder kind is mooi

BIG registratienummer: 59050788004

LinkedIn pagina van Barbara Hettema