Ik ben Caroliene van der Heide en sinds 2008 werkzaam bij het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum. Ik werk 2 dagen per week op de locatie in Leeuwarden en 1 dag per week op de locatie in Dokkum.
Na mijn studie fysiotherapie ben ik eerst een aantal jaren werkzaam geweest als algemeen fysiotherapeut maar miste de verdieping die je vanuit een specialisatie wel hebt. Ik ben me gaan verdiepen in het bekken- en bekkenbodemgebied omdat ik veel patiënten in de praktijk zag maar merkte dat ik niet voldoende handvaten had om ze verder te helpen. Vanuit interesse ben ik de opleiding bekkenfysiotherapie gaan volgen, nadien heb ik mijn master gehaald en verder verschillende cursussen gedaan op het gebied van bekken en bekkenbodem.
Naast de opleiding tot bekkenfysiotherapeut heb ik mij ook gespecialiseerd in de oedeemtherapie. Ik behandel patiënten met oedeem problematiek na bijvoorbeeld een oncologische ingreep; zoals operaties, bestraling of chemotherapie.


Het mooie aan het vak als bekkenfysiotherapeut is dat voor mij alles samenkomt. Van het eerste vraaggesprek tot onderzoek tot behandeling, we gaan de verschillende puzzelstukjes weer bij elkaar brengen. Je neemt iemand mee op reis door het proces van herstel. 

Het is fijn om in een specialistisch centrum te werken, we hebben de mogelijkheid om met de nieuwste onderzoek- en behandelmethodes te werken op bekkenfysiotherapeutisch gebied en werken daarnaast multidisciplinair. Dat is voor mij heel waardevol.

BIG registratienummer: 19059899204

LinkedIn pagina van Caroliene van der Heide