Ik ben Marjolein Former en ik ben vanaf juni 2019 werkzaam bij het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum.
In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2006 gespecialiseerd als bekkenfysiotherapeut. 


In mijn werk als fysiotherapeut zag ik steeds meer klachten op het gebied van bekken en bekkenbodem. De impact van deze klachten op het dagelijks leven is groot, juist als er problemen zijn op basale functies zoals plassen, ontlasten en seksualiteit. Dit was voor mij de reden om me verder te gaan verdiepen en mij als fysiotherapeut te specialiseren als bekkenfysiotherapeut.

Tot 2019 ben ik werkzaam geweest in een gezondheidscentrum in Deventer. Daar heb ik veel samengewerkt met de verloskundigen. Het is belangrijk dat vrouwen rondom zwangerschap en bevallen goed begeleid worden bij klachten van bekken en bodem. Maar ook dat ze goede informatie krijgen over de verschillende klachten en het belang gaan zien om hier ook iets mee te gaan doen. Niet denken “het hoort er vast bij’!
De samenwerking met verloskundigen en andere disciplines zorgt ervoor dat de drempel om hulp te zoeken lager wordt.

Toen er een vacature was bij het Bekken en Bekkenbodem Zorgcentrum heb ik de kans aangegrepen hier te gaan werken om mij nog verder vakinhoudelijk te verdiepen binnen een fijn team van bekkenfysiotherapie collega’s. Als bekkenfysiotherapeut ervaar ik het als zeer bijzonder om mensen met diverse klachten die veel impact hebben op het dagelijks leven verder te kunnen helpen.

Ik heb mij binnen de bekkenfysiotherapie verder gespecialiseerd in de behandeling van stuitklachten, diastase problematiek, echografie en dry needling. Verder geef ik regelmatig lezingen.

BIG registratienummer: 19033603904

LinkedIn pagina van Marjolein Former